Studiematerial

Vill du gå en kurs, cirkel, få hjälp med din utrustning och svar på frågor kontakta först och främst din närmaste SeniorNet-klubb.

Studiematerial är ett levande material och behöver uppdateras hela tiden. Lämna gärna synpunkter och uppslag till kansli@seniornet.se med rubriken Studiematerial.  Och dela gärna med dig av aktuellt utbildningsmaterial till andra.

Studiematerial på webben

Webben är en tillgång för studiematerial och frågor. Googla! Sök på Youtube! När du ser en mikrofon-symbol i mobilen eller datorn, klicka på den för att se om du kan söka med rösten.

På nätet finns Eforum som handhas av IDG. PC för Alla hör också till dem. Eforum är ett diskussionsforum med inriktning på datorer och teknik. Här kan du få hjälp med de flesta av dina it-relaterade problem eller få goda råd inför ett it-inköp. För att även ställa egna frågor ska du vara medlem i eforum och medlemskapet är gratis.


Studier – gratis online

Få nya kunskaper i en digital värld; Google Digitalakademin

Digitala jag – Din utbildning i digitala vardagskunskaper; Google Digitalakademin och Arbetsförmedlingen.

Elements of AI är en nätutbildning och beskriver grunderna i artificiell intelligens.
https://www.elementsofai.se  Kontakta Rolf Severin, SeniorNet Göteborg om du har frågor om utbildningen. Han har nämligen genomfört den och fått sitt certifikat.


Office utbildning via Aktiv.se – populär medlemsförmån

Du som medlem har fri tillgång till webbaserad utbildning i hela MS Office 365-paketet och Windows 10.En mycket uppskattad utbildning av medlemmar som provat på.

SeniorNet Sweden har ett avtal med Aktiv.se, vilket gör detta möjligt. Licensen gäller under fyra år och bekostas av SeniorNet Sweden och är därmed en ny gratisförmån för medlemmar. 

Du kan logga in på upp till fyra enheter exempelvis: dator, laptop, surfplatta och mobil.


För handledare; Handledarguiden

Nyfiken på att bli handledare? Eller har du utbildat i många år?

I vår Handledarguide finns information och stöd till dig om hur man drar igång en träff men såklart även för dig som är erfaren utbildare och som vill bli ännu bättre.

Är du en sån som direkt vill dyka ner i kunskapsbanken så kan du göra det. Annars följer du bara vår guide, steg för steg! Lycka till!

Handledarguiden är resultatet av vårt  PTS-finansierade utbildningsprojekt.

Efterlysning: Vi behöver fler handledare för att ”bemanna” stödfunktionen (Forum).  Kontakta projektledaren Mikael Balte mikael.balte@seniornetsollentuna.se

SeniorNet Linköping gick igång 29 januari med en utbildning/cirkel med Handledarguiden som stöd och har fått positiv respons från deltagarna i utbildningen.


Seniorsurfarna och Seniorsurfarskolan på UR-play

UR-Play Seniorsurfarna
UR-Seniorsurfarskolan
UR-studiehandledning.

 

 


Mobilt BankID


Materialet nedan är under uppdatering 2020-03-05

Plattformar

Tillämpningar

Uppdaterat i april 2020