Studiematerial

Vill du gå en kurs, cirkel, få hjälp med din utrustning och svar på frågor kontakta först och främst din närmaste SeniorNet-klubb.

Studiematerial är ett levande material och behöver uppdateras hela tiden. Lämna gärna synpunkter och uppslag till kansli@seniornet.se med rubriken Studiematerial.  Och dela gärna med dig av aktuellt utbildningsmaterial till andra.

Vi har Forum på vår webbplats. I Datorbiten och Teknikbiten kan du efter medlemsinloggning få svar på vissa frågor.

Studiematerial på webben

Webben är en tillgång för studiematerial och frågor. Googla! Sök på Youtube! När du ser en mikrofon-symbol i mobilen eller datorn, klicka på den för att se om du kan söka med rösten.

På nätet finns Eforum som handhas av IDG. PC för Alla hör också till dem. Eforum är ett diskussionsforum med inriktning på datorer och teknik. Här kan du få hjälp med de flesta av dina it-relaterade problem eller få goda råd inför ett it-inköp. För att även ställa egna frågor ska du vara medlem i eforum och medlemskapet är gratis.


Studier – gratis online

Få nya kunskaper i en digital värld; Google Digitalakademin

Digitala jag – Din utbildning i digitala vardagskunskaper; Google Digitalakademin och Arbetsförmedlingen.

Elements of AI är en nätutbildning och beskriver grunderna i artificiell intelligens.
https://www.elementsofai.se  Kontakta Rolf Severin, SeniorNet Göteborg om du har frågor om utbildningen. Han har nämligen genomfört den och fått sitt certifikat.

Office utbildning via Aktiv.se – populär medlemsförmån

Du som medlem har fri tillgång till webbaserad utbildning i hela MS Office 365-paketet och Windows 10.En mycket uppskattad utbildning av medlemmar som provat på.

SeniorNet Sweden har ett avtal med Aktiv.se, vilket gör detta möjligt. Licensen gäller under fyra år och bekostas av SeniorNet Sweden och är därmed en ny gratisförmån för medlemmar. 

Du kan logga in på upp till fyra enheter exempelvis: dator, laptop, surfplatta och mobil.


Handledarutbildning

SeniorNet Sweden arbetar med ett utbildningsprojekt som innebär att en utbildning för handledare ska tas fram. Projektets stöds av Post- och telestyrelsen och i samverkan med Funka.  Läs mer om projektet. 


Mobilt BankID

Så skaffar du mobilt bankID – Swedbank – film på Youtube

Hur kommer jag igång med mobilt bankID?  – Nordea – film på Youtube


Materialet nedan är under uppdatering 2019-09-21.

Plattformar- 

Tillämpningar

Uppdaterat i augusti 2019