Om SeniorNets utbildningar

SeniorNet Swedens mål är att utveckla kunskapen hos medlemmarna om IT och internet och utnyttja de tjänster och möjligheter som dagens kommunikationsteknik ger. Vi producerar därför egna utbildningar med innehåll och studietakt anpassade för våra medlemmar.  datorutbildning

Våra klubbar runtom i landet håller kurser i allt från grundläggande kunskap i digital teknik och internet till mer avancerade cirklar om t ex foto och bildhantering, surfplatteanvändning för iPad och Androidplattor, smartphones, släktforskning med mera. Klubbarna bestämmer själva över sitt utbud av kurser och aktiviteter. Besök klubbens egen webb för mer information.

Nedan listas kurser som SeniorNet Sweden har producerat. Om din klubb inte har en passande kurs, kan du framföra egna önskemål. Med nog många intressenter kan klubben kanske starta en ny cirkel.

Logga in för att ta del av kursmaterial samt handledarinstruktioner (medlemssida).

SeniorNets kursmaterial

Kursmaterialet är indelat efter förkunskaper. Ettan till Sexan anpassas till det operativsystem som används på datorerna – Windows 7, 8.1 eller 10.

 

Grundkurs iPad (Apples surfplatta)

Kurs för nybörjare på iPad. Grundläggande hantering, e-post, internet, bank, TV, handla på nätet, surftips.
3 tillfällen à 3×45 minuter.

Grundkurs Android (surfplattor med Googles operativsystem från många olika leverantörer)

  1. Kurs för nybörjare på surfplattor Android. Grundläggande hantering, e-post, internet, bank, TV, handla på nätet, surftips.
    3 tillfällen à 3×45 minuter.
  2. Plattofonkurser för surfplattor och smartphones med Android respektive iOS. Gemensam handledarinstruktion.
    Appar, platstjänster, kamera, kommunikation, hantering på resor, säkerhet m.m.
    3 tillfällen à 3×45 minuter.

 

Uppdaterat i februari 2017 av Kansliet