Övrigt

Readly

Svenska Readly tillhandahåller en tjänst för läsning av tidskrifter. För ett månadsbelopp får du fri tillgång till drygt 2000 tidskrifter.

TED talks

TED talks håller intressanta och briljanta människor tal som kan inspirera och lära dig något. Materialet finns som videor eller ljudfiler som du kan ladda ned i appen. Bland talarna finns bland annat musiker, affärsmän, tekniker, lärare och läkare.

Rädda gamla minnen!

Kära gamla VHS-filmer, diabilder och noggrant komponerade ljudkassettband. De flesta av oss har vårdade minnen sparade i format som inte är säkra för framtiden. De flesta av oss har också tänkt att vi ska ta tag i att konvertera dem till mer tillförlitliga format som håller och som gör det möjligt att även framöver titta på eller lyssna till våra skatter.
Det är inte så svårt som man kanske tror, men det tar lite tid. Med rätt hjälpmedel och rätt teknik går det dock fortare. Dessutom får du möjlighet att förbättra kvaliteten på dina minnen genom redigering av olika slag, bara du fått över dem till digitalt format.

Google World Wonders Project

Googles World Wonders Project syftar till att levandegöra underverken i den moderna och antika världen, från de arkeologiska områdena i Pompeji till fredsmonumentet i Hiroshima (Genbakudomen). Street View-tekniken ger Google en unik möjlighet att göra världsarvet tillgängligt för datoranvändare över hela världen. Gör ett virtuellt besök på platser du alltid velat se! Sök på platser eller välj efter teman.

Google Arts and Culture : Historic Moments

En mycket intressant webbsida över historiska händelser dokumenterade av olika arkiv och museum. Texterna är på engelska men de flesta reportage är fotobaserade så du har lika stor glädje av dem även om du inte är bekväm med språket.

Uppdaterat i oktober 2019 av Kansliet