Styrelsen

SeniorNet Swedens styrelse vald vid årsstämman 8 april 2019

Rose-Marie Frebran, ordförande

Tidigare landshövding i Örebro län under åren 2008 – 2015 och har många styrelse- och regeringsuppdrag i sin bakgrund. Aktuella styrelseuppdrag är bland annat inom Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet, samtidigt som hon är verksam i kyrkliga sammanhang


Angela Berglund, vice ordförande

Styrelseledamot i SeniorNet Nacka. Har ett förflutet inom mediebranschen, både som  journalist och mediechef.  Erfarenhet av styrelseuppdrag i bostadsrättsföreningar och ideella organisationer. Ledamot i kommunfullmäktige i Nacka kommun, ledamot i Äldrenämnden, nämndeman i Nacka Tingsrätt, styrelseledamot i Nacka Närradio.


Lars Bogren, ledamot

Tidigare ordförande SeniorNet Södermalm, numera medlem. Ger PC-kurser på SeniorNet Södermalm. Arbetat med IT sedan början av 60-talet, från programmerare till VD för IT-företag inom ”Stordatorbranschen”. Lång erfarenhet från styrelsearbete inom ekonomiska och ideella föreningar. Har använt PC-datorer som verktyg sedan 1980-talet.


Ann-Sofi Colliander, ledamot

Styrelseledamot i SeniroNet Växjö och handledare för bland annat grundkurs iPhone. Har de senaste yrkesverksamma åren arbetat som rektor och även lärare i Katrineholm. Förflutet som idrottslärare och konsulent inom Svenska Squashförbundet och Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund i Östersund.


Mona Eklöf, ledamot

Verksam i  SeniorNet Göteborg främst med cirkelverksamhet och kursadministration Har arbetat på Volvo i många år och sysslat främst med utredningar av olika slag; de sista sju åren, det vill säga fram till 2009 , främst med att flytta viss verksamhet till Indien.


Arne Eskilsson, ledamot

Vice ordförande i SeniorNet Östersund.Var tf. ordförande i SeniorNet Swedens styrelse under verksamhetsåret 2017/2018.

 

 


Eva-Britt Olsson, kassör

Kursassis­tent i SeniorNet Botkyrka. Aktiv i flera föreningar: kassör i Tullinge Koloniförening, kassör i Astma och allergiförbundet Huddinge-Botkyrka-Salem samt medlem i Kommunala Rådet för funktionshindrade i Botkyrka. Arbetade från 1964 fram till pensionen med olika uppgifter på försäkringskassan.


Carl-Olof Strand, sekreterare 

Ordförande i SeniorNet Tyresö. Har i arbetslivet bland annat varit ekonomichef och IT-chef inom Posten. Har under många år varit fritidspolitiker i Tyresö kommun. Har även lång erfarenhet från ideellt styrelsearbete inom bland annat Evangeliska Fosterlandsstiftelsen, Lions Club och föreningen Tyresö närradio.


Birgitta Strinnlund, ledamot

Engagerad i styrelserna SeniorNet Botkyrka respektive Huddinge. Har även andra ideella styrelseuppdrag. Bakgrund senast från FoU-ledningsgruppen på Karolinska Universitetssjukhuset. Har under många år arbetat som kommunikatör med fokus på forskning och utbildning inom landstinget. Tidigare tjänster; budgetchef och projektledare.


Krister Carlsson, suppleant

Styrelseledamot i SeniorNet Botkyrka. Har bland annat arbetat i ledande ställning inom kommunikationsområdet. Aktiv i flera föreningar.

 

 


Uppdaterad 8 april 2019.
Webbredaktör B Strinnlund