iPad och iPhone

Grundboken iPad
En bok för nya och ovana Ipad-användare och för dem som vill lära sig lite mera om surfplattan.
Surfa på internet, skicka och ta emot e-post, kommunicera med andra Ipad- och Iphone-användare och fotografera och dela bilderna med andra. Och så förstås appar, vad har man dem till, hur installerar man dem och hur tar man bort dem? Grundboken iPad – iOS 11

Tack för tipset från SeniorNet Växjö. Jag tänker använda boken även för kurser i iPhone, med små kompletteringar. Solvig Grönstedt, SeniorNet Kungsholmen. Behandlade Ord har även fler grundböcker.

Alla kan surfa
Ett mycket pedagogiskt material av Studieförbundet Vuxenskolan tillsammans med Demensförbundet, uppdaterat 2017 till iOS 10. Både smart mobil och surfplatta. Kan laddas ned utan kostnad.
Alla kan surfa – lär dig surfa på mobil och surfplatta

iOS 12 kom i september 2018
Kan uppdateras för iPhone från iPhone 5 S, iPad från iPad mini 2, iPad femte gen. samt iPod touch från sjätte gen.

Apples nya användarhandböcker kan laddas ned i Apples bokläsar-app iBooks på din iPad, iPhone eller Mac. iPad respektive iPhone Användarhandbok för iOS 12.
I valfri webbläsare på din dator, surfplatta eller smart telefon finns användarhandböckerna på help.apple.com/ipad/12/ respektive help.apple.com/iphone/12/.

Sammanställning av extrakt som visar både för iPad och iPhone:
Läs speciellt kapitlet Nyheter i iOS 11 och 12.

iOS 10 kom hösten 2016
Från Apples Användarhandbok oktober 2016 help.apple.com/ipad/10 respektive help.apple.com/iphone/10. Sammanställt för fortsättningskurs i iPad/iPhone december 2016 av Solvig Grönstedt, SeniorNet Kungsholmen. Allt gäller inte äldre modeller av i iPad/iPhone.

Foto: FlicrCC

MacWorld har tagit fram en felsökningsguide till iPad och iPhone. Slipp onödiga samtal till supporten! Kolla i denna felsökningsguide först. Kanske räcker det för att komma tillrätta med problemen. MacWorld har tagit fram den här guiden för att hjälpa dig att i alla fall komma tillrätta med de allra enklaste frågorna. Ladda ner, skriv ut och dela ut den till de du känner som kan ha nytta av den.

Äldre material

Uppdaterat oktober 2018 av Solvig Grönstedt