Verksamhet i coronatider

Berätta gärna om goda exempel och mejla till  seniornet22@gmail.com

Följ oss också på vår Facebooksida
Tala gärna med varandra klubbar emellan!

Sidan uppdateras vartefter för att ge inspiration till vad och hur man kan göra.


Zoom-special tema på seminarium 26 februari

SeniorNet Sweden vill gärna bidra till att alla lokala föreningar ska kunna använda videoverktyg – för kurser, cirklar, caféer, träffar, föreläsningar och möten –  både nu under pandemin och även i fortsättningen. Det finns en rad fördelar med att träffas digitalt även om det inte ersätter fysiska möten.

Vi efterlyser fler Zoomkunniga personer som vill leda utbildningar eller kvalitetssäkra material. Hör gärna av dig till vårt  kansli, kansli@seniornet.se om du vill bidra med din kunskap.

Zoom special 26 februari 

Tidigare evenemang:
Logga in så kan du ta del av kriminalkommissarie Jan Olssons presentation 29 jan om bedrägerier.
SeniorNet Sweden
2021-02-09

Släktforskning, digitalt initiativ i SeniorNet Botkyrka

Fler klubbar har släktforskning i sitt utbud.  Ulla Comérus, SeniorNet Botkyrka bjöd in till en digital genomgång av ”Min släktforskning” i slutet av 2020. Det har har uppmärksammats av fler klubbar.

Släktforskning populärt 

”Min släktforskning”

SeniorNet Botkyrka
2021-02-07


SeniorNet Täby har initierat Digitala informationsmöten för seniorer om vaccination mot covid-19

SeniorNet Täby har haft det andra informationsmötet tillsammans med Täby kommun avseende vaccination mot covid-19. De spelade in mötet. Videon ligger på www.taby.se/seniorcenter samt på denna facebooklänk.

Den 21 januari hade Täby kommun, Region Stockholm och SeniorNet Täby ett digitalt informationsmöte om vaccinationen mot covid-19. Då berättade Malin Sandberg,Täby vårdcentral och Lilian Carleson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Täby kommun om hur vaccinationen kommer att gå till i Täby för personer över 70 år och riskgrupper. De svarade också på frågor.
Medverkade gjorde också Lars Lindstammer, SeniorNet Täby och Anne Morgan, Seniorcenter Täby kommun.
Informationsmötet höll på i 45 minuter och spelades in. Sändningen finns att se här. 

Nu startar vårterminen 2021 i SeniorNet Tyresö

Coronan rullar på och SeniorNet Tyresö avstår tills vidare under våren 2021 från fysiska träffar.
Ett 60-tal medlemmar har redan varit med någon gång via Zoom och förhoppningen är att det blir ännu fler under vårterminen.
En förändring jämfört med i höstas är att man nu lägger de flesta träffarna senare på eftermiddagen – vanligen mellan kl 15.30 och 17.30.
Detta för ge medlemmarna större möjligheter att nyttja den ljusa delen av dygnet till att ge sig ut i vackra Tyresö.

Vi är mer digitala!

Vi har tillsammans blivit mer digitala och många hanterar nu verktyg som gör att vi kan träffas ändå. Vem hade kunnat tro i början av året att vi idag 18 december, strax före jul dessutom, skulle koppla upp oss via en länk och ta del av en utmärkt föreläsning av Martin Appel, PC för Alla, om Smarta hem.
Det var över 70 medlemmar runt om i landet som var ”närvarande” vid föreläsningen och Martin kunde dessutom svara på en hel del frågor som kom in via chatten.
Eva Blommegård, SeniorNet Tyresö och Per Tegevi, SeniorNet Örebro var fantastiska värdar för dagen. Videoverktyget Zoom som vi valt att använda mest gör det möjligt att samarbeta på ett bra sätt över hela landet.
Nästa föreläsning är den 29 januari klockan 10 -11.30 och har säkerhet som tema. Inbjuden föreläsare är kriminalkommissarie Jan Olsson, Polismyndigheten, Nationellt IT-brottscentrum, Noa. Vi återkommer med en inbjudan.
Stort tack till alla klubbar som håller videomöten, digitala träffar och kurser samt ger telefonsupport. Informativa webbsidor och nyhetsbrev är värdefulla i dessa tider. Mobilpromenader och andra utomhusaktiviteter inte att förglömma.
Vi hoppas naturligtvis på att vaccinet kommer snart och att vi kan ha vanliga fysiska möten igen, men under tiden är det fint att vi har alternativ som vi kommer ha nytta av även i fortsättningen.
God Jul och Gott Nytt År!
Angela, Birgitta, Carl-Olof och Mona
SeniorNet Sweden
2020-12-18

SeniorNet Gävle/Skutskär planerar för våren 2021

Styrelsen har haft ett videomöte 2 december. Beroende på hur smittspridningen fortsätter så ska vi planera för gemensam lunch i början av 2021.

Fram till dess så testar vi i styrelsen olika videoplattformar (Zoom, Jitsi, Team) för att i början av januari kunna bedriva kurs som videomöten med de som vill delta.

Det kommer att bli kortare kurser med sånt som är viktigt att känna till för oss som är äldre i det digitala samhället. Mer information om kurser och hur man anmäler sig för deltagande, kommer att skickas ut till medlemmarna via epost.

SeniorNet Gävle/Skutskär

December 2020


SeniorNet Tyresö bjuder på härligt julpotpurri på höstens sista Café Ventilen

Det blir tips och idéer på nätet inför julen! Det blir både julkort, presenter, god mat och musik! På nätet alltså! (via Zoom).
De som bidrar är bland andra Birgitta Eldblom, Sidsel Nybö, Gunnel Agrell Lundgren och Carl-Olof Strand.

SeniorNet Tyresö

December 2020


Fysiska möten är inställda

För vår verksamhet innebär det att alla fysiska möten inomhus återigen är inställda.

Vi är rädda om varandra och fortsätter vara utomordentligt försiktiga.

20 november 2020


Många klubbar håller i gång verksamheten fullt ut med hjälp av digitala videoverktyg

Det är vanligt att klubbarna erbjuder medlemmar föreläsningar och andra digitala aktiviteter. Klubbarna annonserar också öppet på webbplatsen och lägger ut länkar till Zoommöten.

Digitaliseringen öppnar naturligtvis för att nå flera och även runt om i landet, vilket är en utökad möjlighet.

Men om du ser en aktivitet på en annan klubb, kolla först om det är ok att du ansluter. Aktiviteten kan vara tänkt för en viss målgrupp och föreläsaren utgår ifrån att ett visst antal ska få tillgång till materialet. Klubben kanske också har kommit överens med en annan klubb att vi kör detta tillsammans. Oftast är det bara välkommet med externa besökare, men som sagt hör gärna av dig till klubben för säkerhets skull.

SeniorNet Sweden

November


ITForum är igång och aktivt

Medlemmar i hela SeniorNet nätverket hjälper varandra att lösa IT-problem.

ITForum – öppnas via Forumdörren (medlemssida med inloggning)


Den här veckan avslutade SeniorNet Växjö kurser i lokal

På grund av den ökande spridningen av Covid-19 har Studiefrämjandet i Gotland-Småland bestämt att ingen verksamhet får bedrivas i deras lokaler längre.  Vi har  därför avslutat alla pågående kurser och återbetalning kommer att ske av planerade ej genomförda kurstillfällen, skriver SeniorNet Växjö på webbplatsen.

Vår supportverksamhet – när den kan ske på distans – fortgår fortfarande, så tveka inte att ringa.

Idag har vi skickat ut ett nyhetsbrev till alla medlemmar som har lämnat sin e-postadress till oss. Har du inte fått nyhetsbrevet i din e-post så kontrollera först att det inte hamnat i mappen för Spam eller Skräppost. Finns det inte där heller så har vi troligen ingen e-postadress till dig. Då ska du kontakta vår support så försöker vi ordnar det.

SeniorNet Växjö

November 2020


SeniorNet Göteborg följer de nya striktare rekommendationerna.

På grund av rådande restriktioner måste vi stänga Lotsgatan från och med Tisdag 3 November tills restriktionerna upphävs.

ZOOM utbildning (Varje måndag klockan 10:00)

November 2020

 SeniorNet Södermalm gör en test av Kanelbulle på nätet

Internetcaféet Kanelbullen är tyvärr stängt. Men nu ska SeniorNet Södermalm prova att hålla en digital version öppen på nätet på tisdagar i fyra veckor, den 20 okt, 27 okt, 3 nov och 10 nov.

Då kan du som är medlem efter anmälan

  • Få träffa en stödperson för att få hjälp med din mobil, surfplatta och dator, eller bara ställa allmänna frågor om teknik, bredband, mobiler, etc.
  • I vissa fall direkt få hjälp att handgripligen lösa dina problem i din enhet.
  • Tyvärr inte få hjälp med uppgifter som kräver fysisk tillgång till din enhet, t ex byta SIM-kort i en mobil.
  • Inte heller få låna en dator, skrivare eller skanner.

Klicka här för mer information från SeniroNet Södermalms hemsida.

SeniorNet Södermalm har en serie i höst om social distansiering

Nya vanor med fysiskt avstånd
På upptäcksfärd i Pokémons värld
Alternativ jul 20 20

För att försöka skapa lite mer gemenskap kommer det efter varje föredrag att vara ett mingel, och det är helt frivilligt att delta i det. Zoom har många grupprum där deltagare kan placeras slumpvis, ca 3-5 i varje, för att få bekanta sig lite med varandra.

SeniorNet Södermalm
oktober 2020


 SeniorNet Salem har populära mobilpromender 

Du som saknar Mobiljuntan – kom och promenera med oss!
Under hösten tänker vi gå coronasäkra promenader varje tisdag kl 10 i vårt närområde. Vi har laddade mobiler med oss och den som vill tar även kaffe e dy med sig. Träff kl 10 utanför datorstugan.

Den första promenaden var tisdag 29/9.
Vi blevett glatt gäng på ca 15 deltagare som promenerade under regntunga skyar till Rönninge Torg. Där drack några medhavt kaffe och några satte sig på konditoriets uteservering. Det blev inga stora mobilfrågor lösta denna dag, vi var alldeles för upptagna av att åter få träffas och prata om allt möjligt. Därefter gick några tillbaka igen medan några tog bussen!

Vi hoppas på uppehållsväder kommande tisdagar!

SeniorNet Salem


SeniorNet Täby har Corona special

SeniorNet Täby bjuder in sina medlemmar till videoföreläsning  med Martin Appel via zoom (konsumentredaktör på PC för Alla) den 5 november.

– Det smarta hemmet – möjligheter och utmaningar med den nya tekniken!

SeniorNet Täby 

oktober 2020


SeniorNet Kungsholmen har en ny, uppdaterad innehållsrik och elegant webbplats

(klubbkonceptet). ?

Webbmaster: Gunilla Brattberg
På bilden mobilpromenad gänget.
oktober 2020

 SeniorNet Malmö startar digitala kurser och föredrag för dig!

Under coronapandemin flyttar SeniorNet Malmö ut verksamheten till digitala kanaler där du kan delta i kurser och föredrag online. Här kan du ta del av aktuella och relevanta ämnen inom den digitala världen tillsammans med föreningens utbildade kursledare. https://www.seniornetmalmo.se/kurser/

Alla kurser och föredrag är anpassade för seniorer och hålls i ett lugnt tempo med möjlighet till frågor och diskussioner. Medlemmar deltar gratis, även icke medlemmar har tillträde till våra kurser och föredrag men betalar en mindre avgift.

Förutom medlemsförmånen med lägre avgifter har medlemmar dessutom möjlighet att få hjälp av föreningens IT-supportgrupp.

https://www.seniornetmalmo.se/

Oktober 2020


Glädjande nyheter från SeniorNet Hässelby Vällingby

Startar upp en del verksamhet igen i lokalen på Sorterargatan 4. Börjar i liten skala, ”öppet hus” blir inte öppet utan du måste boka en tid.

iPhone/iPad, 4 ggr, startar 2 november 13-16 och Android telefon/platta, 4 ggr startar den 3 november, 13-16. Tar bara emot 7 elever allt för att anpassa till rådande pandemi. Att göra en Fotobok, 3 ggr startar den 2november 9-12, max 7 elever. Släktforskning, en tematräff den 5 nov, 13 – 16  max 7 elever,

IT hjälp på onsdagar: Öppet på prov, flera pass med tid emellan under oktober, max 4 besökare/pass

SeniorNet Hässelby Vällingby. http://www.seniornethasselbyvallingby.se/


SeniorNet Bromma är igång med IT HJÄLPEN

SeniorNet Bromma har startat upp en digital version av IT Hjälpen: Varje torsdag kl 10 fr o m 1 oktober öppnar man ett Zoom-möte. Du deltar på mötet via din dator, surfplatta eller mobiltelefon. På mötet besvarar vi dina frågor. Om dina problem kräver mer utredning avtalar man om en tid för fortsatt hjälp.

SeniorNet Bromma https://bromma.seniornet.se/


Medlemsmötet för SeniorNet Linköping i Vagnhallen, Fontänen.

Se avsnitten från mötet Bedrägerier på nätet och Äldrenämndens ordförande Liselotte Fager talade kring IT inom äldreboenden i Linköping

https://linkoping.seniornet.se/


SeniorNet Katrineholm samarbetar med Studiefrämjandet och nyttjar deras lokaler på:
Köpmangatan 3 på måndagar kl. 10.00-12.00

Det nya bokningssystemet verkar att fungera för de flesta. Föranmälan och max 14 deltagare. Eventuella nya medlemmar måste kontakta klubben först via mail eller telefon för att kontrollera tillgänglighet!

oktober 2020

SeniorNet Katrineholm


SeniorNet Karlstad – Äntligen är vi på banan igen!

Är du vilse i teknikdjungeln? Kom till oss vi guidar dig rätt.

Vi har fått tillgång till lokaler i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler som ligger här (Ankaret) med adress Stapelgatan 2, 652 16 Karlstad. Lokalen ligger på andra våningen (det finns hiss) titta efter vår logga och följ pilarna så kommer ni till oss.

Vi har tillgång till lokalen onsdag och fredag förmiddag. Du ringer 070 355 35 34och kommer överens med oss om en besökstid för dig. Är det ingen som svarar tala in ett meddelande så hör vi av oss.

VI KAN UNDER CORONATIDER INTE TA EMOT SPONTANBESÖK. 

SeniorNet Karlstad
oktober 2020


SeniorNet Göteborg har caféet öppet två dagar i veckan

Caféet på Lotsgatan 9 är nu öppet 2 dagar i veckan.Tisdagar och Torsdagar mellan 11:00 och 13:30.

Tanken är att medlemmarna ska kunna åka kommunalt under lågtrafik.
Vi uppmanar alla att inte komma om du är förkyld, detta med tanke
på allas säkerhet.
SeniorNet Göteborg
oktober 2020

 SeniorNet Södermalm bjuder in medlemmar till iPhonepromenader.

”Vi promenerar med våra iPhones och övar oss att använda lite mer av det man kan göra utomhus med sin mobil. Kursen består av två promenader med en veckas mellanrum”.

https://snso.se/kurser/iphonepromenad-2020-09-24-ht20-k01/
2020-09-23

 SeniorNet Kungsholmen går mobilpromenader 

Den 1 september startade SeniorNet Kungsholmen med coronaanpassade mobilpromenader.  

Vid första tillfället var programmet mobilkameran och dess olika inställningsmöjligheter. Den andra gången kommer man utforska omgivningen med Google Lens. Mobilpromenaden blev snabbt fulltecknad.

En liten rapport finns utlagd på föreningens FaceBook-sida.
SeniorNet Kungsholmen
2020-09-15


SeniorNet Tyresö – Höststart – digitalt för hela slanten

Nu satsar SeniorNet Tyresö på digitalt! På grund av Coronan är våra vanliga ”fysiska” träffar inställda även under hösten 2020. I ställer kommer vi att erbjuda datorhjälp, kurser och föreläsningar digitalt via Zoom och andra digitala verktyg.

Som en inledning till detta inbjuder vi nu alla medlemmar att ansluta till en ”Zoom-Ventilen”- träff torsdagen den 3 september kl 14-16. Du får under kommande vecka ett medlemsmejl med information om hur du ansluter dig till denna träff med din dator, din surfplatta eller din smarta telefon. I mejlet finns också en länk till mötet.

Temat för Zoom-Ventilen den 3/9 är ”Att vara med digitalt på SeniorNets träffar”. Träffen är tänkt att vara en startpunkt för höstens digitala verksamhet. Vi berättar om våra digitala aktiviteter i höst. Vi informerar om hur man använder Zoom och andra videomötesverktyg. Vi informerar också om hur du kan få datorhjälp över nätet med hjälp av verktyget Team Viewer.

augusti 2020


SeniorNet Örebro har digitala IT-träffar varje tisdag

Molnbaserad IT-träff för medlemmar i SeniorNet Örebro. Under sommaren öppnades ett mötesrum i programmet Zoom varje tisdag kl.14-16. Delar av Supportgruppen finns på plats för att ge tips om programmet och kanske kan vi hjälpa till med något teknikstrul. Sprid gärna till andra medlemmar och anslut själv om du har möjlighet. Klicka på länken här nedanför så ansluts du till mötet. Observera att det här bara fungerar tisdagar på angiven tid! Vill du ha hjälp att komma igång så skicka ett mejl till: teknik@telia.com.

https://us02web.zoom.us/j/97450858130

augusti 2020


SeniorNet Bro Kristinehamn startar kurser i videomöten i höst, tisdagen den 15 september.

Dessa kurser är kostnadsfria (vi samarbetar med Vuxenskolan, Region Värmland och biblioteket) för alla, men kräver föranmälan.

Kurserna omfattar 3 kurstillfällen och 3 lektionstimmar (alltid på tisdag fm). Anmälan gör du till biblioteket@kristinehamn.se och du lämnar namn, adress, telefonnummer och vad du vill använda för utrustning. (smartphone, platta eller dator). Du behöver ha fungerande utrustning och grundkunskaper om denna, men inga förkunskaper om videomöten.

augusti 2020


SeniorNet Göteborg erbjuder medlemmar att lära sig ZOOM varje måndag klockan 10

Med Zoom kan man ha videosamtal med vänner, släktingar etcetera och på det sättet träffas och ta en kopp kaffe tillsammans och ha en liten pratstund.
Information om fler tillfällen kommer. Nedan ligger en länk till en instruktionsfilm om ZOOM.
Den ligger på fliken Kungälv, länken nedan går till filmen.
Youtube film om ZOOM

augusti 2020


SeniorNet Botkyrka planerar för att köra igång i höst men med ett annorlunda upplägg

Inledningen blir ett introduktionstillfälle i slutet av augusti för att ge möjlighet att testa och pröva på verktyget Zoom. Några tester gjordes redan under våren, med bland annat mobiljunta och ett informationstillfälle för medlemmar åtföljt av årsmötet, styrelsemöten, idégruppens möten med flera. Lite strul får man alltid räkna med så att ta till lite extra tid är en god idé.
Teman på kommande fredagsträffar; Preliminärt program:
E-hälsa och alla funktioner på 1177 samt Alltid Öppet, Handla säkert på nätet, Windows 10 och nyheter samt appen Din telefon och hur den fungerar kopplad till datorn, Låna och läsa e-böcker med flera bibliotekstjänster och Släktforskning.
SeniorNet Botkyrka hoppas också kunna genomföra vissa kurser och cirklar via Zoom exempelvis: Mobiljunta, Foto, Google, Windows 10, Smarta hemmet lab och Molnlagring.
Förberedelser för att erbjuda Datorstugan/verkstaden digitalt pågår också.
Men det krävs en hel del tänk kring lämpligt program, scheman, betalningssätt, administration, handledarutbildning med mera. Det är en ny dimension att jobba helt digitalt. Annorlunda, men har också fördelar.

SeniorNet Botkyrka har köpt in en årslicens för Zoom.

augusti 2020


SeniorNet Nacka presenterar höstens program

Seniornet Nacka har gjort ett program  för hösten men med reservation för hur folkhälsomyndighetens rekommendationer ser ut vid terminsstart.

”Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket kan innebära att den planerade verksamheten kan komma att ställas in och vi kommer då att försöka ställa om och hålla videomöten istället”.

Höstens program hos SeniorNet Nacka. pdf

SeniorNet Nacka

 


SeniorNet Värmdö bjuder in till  första videomötet i höst

Den 3 september kl 15.00 är första videomötet för höstterminen. Inbjudan med länk till mötet och instruktion hur man kommer in sänds ut med epost av Per Zetterquist, SeniorNet Värmdö.

Dagens tips
Gå med i SeniorNets Facebook grupp och ställ frågor, kommentera, dela tips och annat roligt!
Gör så här:
Ladda ner FacebBook appen och gå med i FaceBook om du inte redan är med!
Sök upp ”SeniorNet Värmdö”.
Klicka på ”Gå med i gruppen” så går ett meddelande till vår administratör som ser till att du kommer med.

GLAD SOMMAR!
mer under STUDIECIRKLAR/KURSER
SeniorNet Värmdö
2020-07-06


 SeniorNet Lidingö har förhoppningar om att kunna starta i september

Vi har goda förhoppningar att vi kommer att kunna starta verksamheten under september månad. I första hand blir det i så fall föreläsningar i sessionssalen där åhörarna kan hålla distans. Men kanske vi också kan starta med tematräffarna i möteslokalen på efter-middagen där det också går att hålla distansen.
Vi återkommer med uppdaterad information. Senast uppdaterad den 13 juni.
SeniorNet Lidingö
2020-07-06


SeniorNet Bromma prövar sig fram för att hitta andra sätt!

Nu har utskicket av Informationsbrev nr 4 skickats till alla medlemmar. Medlemmar utan e-post får det med posten veckan som börjar den 6 juli. Alla kan läsa brevet, klicka här!

Precis som andra verksamheter påverkas Brommaklubben av pandemin. Nu kan vi inte träffas på vanligt sätt. Det gör att vi prövar oss fram för att hitta andra sätt att umgås digitalt. Styrelsen har haft möten både via Skype och via Zoom.

Tre Informationsbrev har sänts till alla medlemmar i vår, där har klubben bland annat tipsat om kulturupplevelser på nätet, visat på sätt att höja sin egen kompetens och redovisat vart man kan vända sig om man har problem med datorn eller mobilen.

I en rundringning till klubbens medlemmar har vi hämtat in synpunkter på verksamheten och önskemål om framtida möten och kurser. Vi planerar för flera kurser under hösten. Vi förbereder oss också för att ordna klubbmöten digitalt om vi även i höst inte kan träffas på vanligt sätt.

Vi planerar nu ett första digitalt möte för medlemmar i juni för att testa Zoom för ett större antal personer. Vi har ambitionen att fler i klubben ska lära sig mer om nya sätt att träffas på nätet. Det är viktigt tycker klubbstyrelsen att vi använder den nuvarande situationen till att erbjuda möjligheter för medlemmarna att höja sin egen kompetensen om digital teknik.

SeniorNet Bromma
2020-07-06


SeniorNet Linköping håller sitt årsmöte den 6 augusti

Årsmöte för verksamhetsåret 2019 kommer att hållas torsdag den 6 augusti kl. 10 -12.
I Vagnhallen kommer det att tillämpas ”coronasittning” utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer för visst avstånd mellan deltagare. För att på bästa sätt beakta ”coronasittning” behöver du anmäla ditt deltagande till årsmötet.

SeniorNet Linköping
2020-07-06


Videomöte 1 juni  om medlemsförmåner och samarbeten

SeniorNet Sweden fortsätter att testa videoverktyg (Zoom). Glädjande är att närmare 60 personer från ett 30-tal klubbar deltog vid dagens möte den 1 juni.

Denna gång handlade det om nya, möjliga och befintliga medlemsförmåner och samarbeten; empelvis Picapen, TeamViewer, Handledarguiden, Office 365, TechSoup med flera.
Presenterade gjorde Carl-Olof Strand, Angela Berglund och Mikael Balte.
 
Picapen har ett ett extra erbjudande om gratiskurs för att komma igång med att skriva en bok/dagbok. Kursen är den 3 juni. Först till kvarn gäller.
 
Office 365 via Aktiv.se. Bra om klubbarna kan hjälpa medlemmar att logga in på Aktiv.se för att utnyttja medlemsförmånen. Koden finns på vår medlemssida (som också kräver inloggning).
 
För att få en uppfattning av hur stort intresset är av att använda TeamViewer ombads klubbarna skicka ett mejl till kansliet och anmäla sitt intresse. För alla som använder TeamViewer är det viktigt att upprätta ett säkerhetsavtal eftersom man får full tillgång (efter godkännande) till en persons uppgifter.
Chrome Remote Desktop nämndes som ett alternativ till TemaViewer. Andra videoverktyg som berördes: Google Meet som är ett gratisverktyg och Blizz som finns i TeamViewer.
 
Flera klubbar är medlemmar i TechSoup och får därigenom bra rabatter på programvaror.
 
Facebook både gillas och ogillas men är trots allt ett utmärkt verktyg både som kanal för information som har anknytning till vår verksamhet och för slutna grupper med intresseområden. Mycket av det som delas på Facebook från SeniorNet Sweden finns även på webbplatsen. Och vi lägger inte in inlägg om vad vi ätit till middag! På Facebook finns en rad tips specifikt under coronaepidemin. https://www.facebook.com/coronavirus_business_info/?page_id=167722623306116
 
Även när det gäller Handledarguiden finns ett erbjudande om kurser för handledare.
Att använda en föreningsmejl kan eventuellt ge möjlighet att få förmåner som exempelvis skolor har. Ger också ibland färre mejl i skräpposten. Frågan skickas till kansliet.
 
Videomöten öppnar för att ha en mer frekvent dialog inom hela nätverket än tidigare. Att kunna ”träffas” på distans är en möjlighet som uppskattas av många. Vi arbetar vidare med framförda värdefulla förslag och undersöker fler möjligheter till förmåner.
Angela, Birgitta, Carl-Olof och Mona, SeniorNet Sweden
2020-06-01

Handledarguiden presenterades  den 7 maj

Nyfiken på att bli handledare? Eller har du utbildat i många år?Den 7 maj presenterades Handledarguiden och ett 50-tal inbjudna personer från klubbarna deltog i ett videoseminarium.

Handledarguiden finns information och stöd till dig om hur man drar igång en träff men såklart, även för dig som är erfaren utbildare och som vill bli ännu bättre.

Handledarguiden är resultatet av vårt  PTS-finansierade utbildningsprojekt.

Efter presentationen har även en inbjudan till utbildning gått ut till alla som deltog vid presentationen.

Utbildning Handledarguiden SeniorNet klubbar, våren 2020
Vill du tillsammans med en kollega från din klubb gå på en utbildning kring Handledarguiden? Då är detta ett bra tillfälle!  Kurstillfälle 1:  1 juni + 4 juni. Kurstillfälle 2: 8 juni + 11 juni. Gör din anmälan

Efterlysning: Vi behöver fler handledare för att ”bemanna” den digitala mötesplatsen (Forum).  Kontakta projektledaren Mikael Balte, mikael.balte@seniornetsollentuna.se.
2020-05-10


Test av Zoom möte 6 maj

Den  6 maj hade SeniorNet Sweden ett förmöte inför seminariet om Handledarguiden. Stort tack till alla som medverkade och lämnade värdefulla tips. Det var så trevligt att ”träffa” alla.
Sammanfattning av Zoom-mötet den 6 maj 2020.

SeniorNet Täby har startat telefonjour mellan 10:00 och 12:00 måndagar, onsdagar och fredagar. Det finns tre handledare tillgängliga för att svara på frågor och att lösa problem. SeniorNet Täby  har  sammanställt ett 60-tal länkar till roliga och nyttiga hemsidor. Länkar till roliga och nyttiga hemsidor.

Täby kommun lagt in info på sin hemsida: https://www.taby.se/nyheter/2020/april/seniorer-far-it-hjalp-via-telefon/ . Pressmeddelande har skickats till lokaltidningarna, SPF Seniorerna-föreningarna och PRO-föreningarna i Täby. Pressmeddelande Täby

Film om SeniorNet Täby.
.
Senast uppdaterad 2021-01-08
Webbredaktör: BS